Základní palačinkové těsto


Připraveno za
10 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Vegetarián
  • Sladká jídla
Palačinky s džemem, povidly, tvarohem, jogurtem, šlehačkou, oříškovým máslem nebo ovocem? Možností, jak si připravit palačinky je nespočet. Základem je však vždy skvělé palačinkové těsto. Recept na palačinky pro vás připravila Tereza Havlínová.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

150 g
Hladká mouka
1 špetka
Sůl
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
300 ml
Plnotučné mléko 3,5% tuku, trvanlivé
Řepkový olej

Příprava

1
Ve větší míse promíchejte prosátou mouku, špetku soli, vejce a malé množství mléka. 
2
Zbylé mléko přilévejte postupně a metličkou vypracujte hladké těsto.
3
Pokud bude těsto na palačinky příliš husté, ještě ho nařeďte mlékem a nechce pár minut odpočinout. 
4
Na pánvi (ideálně určené přímo na palačinky) rozpalte malé množství oleje (obvykle stačí pouze na první kousek) a tvořte tenké palačinky.
5
Hotové palačinky ozdobte a dochuťte podle vaší fantazie a chuti.