Vepřové kotlety nasladko


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
  • Bezlepkové
Už jste někdy zkusili připravit vepřové maso nasladko? Je to možná trochu nezvyklé, ale na podzim se toto spojení opravdu hodí. Jablka a hrušky k němu totiž neodmyslitelně patří a s masem vytvoří neotřelou, ale velice chutnou kombinaci.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Rozmarýn
Tymián
2 lžičky
Třtinový cukr
4 ks
Vepřová pečeně s kostí plátky
0.5 hrnku
Bourbone
2 ks
Jablko
2 ks
Hrušky
4 lžičky
Med lesní český
0.5 hrnku
Pomerančová šťáva s dužinou, lisovaná za studena
2 lžíce
České máslo 84 % mléčného tuku
Šťáva z citronu
Vepřové sádlo škvařené
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Dlouhozrnná rýže parboiled

Příprava

1
Nejdříve si připravte marinádu. Nakrájejte rozmarýn a tymián nadrobno.
2
Přilijte olivový olej, přisypejte trochu cukru, sůl a vzniklou marinádou potřete vepřové kotlety.
3
Marinujte minimálně 30 minut.
4
Po vyndání z lednice nechte kotlety chvilku odpočinout a poté zatáhněte dozlatova z obou stran v rozpálené pánvi s trochou sádla.
5
Přilijte bourbon a chvilku povařte pod pokličkou.
6
Mezitím si nakrájejte jablko a hrušku na kostičky. Přidejte do pánve a přilijte trochu medu.
7
Poduste asi 5 minut, aby ovoce trochu změklo a chytilo barvu.
8
Poté vyndejte vepřové maso a pár kousků ovoce z pánve a dodělejte šťávu.
9
Přilijte do pánve pomerančový džus, šťávu z citronu a přidejte kousek másla.
10
Omáčku nechte zredukovat.
11
Jakmile je hotová, vraťte do pánve maso a krátce prohřejte.
12
Podávejte s uvařenou rýží.

Další recepty