Vepřové kotlety na pivě s grilovaným česnekem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
K večeři, na nedělní oběd, to je ve finále jedno. Tyto vepřové kotletky jsou neskutečně chutné a opravdu vás příjemně zasytí. Díky pivu v marinádě si na nich jistě skvěle pochutnáte. Sice si na ně budete muset chvilku počkat, protože je ideální je marinovat přes noc, ale rozhodně to stojí za to.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Vepřová kotleta
2 ks
Česnek balený

Pečené brambory
500 g
Brambory A
1 lžička
Třtinový cukr
Čerstvé bylinky
3 lžíce
Olivový olej extra panenský
Sůl
Pepř

Marináda
250 ml
Pivo
3 stroužky
Česnek
1 lžíce
Sójová omáčka
1 lžíce
Třtinový cukr

Příprava

1
Smíchejte všechny ingredience na marinádu a vepřové kotlety, naříznuté od kosti, potřete ze všech stran připravenou směsí. Vepřové maso zcela ponořte do tekutiny a nechte přes noc marinovat v chladu.
2
Druhý den rozpalte gril a kotlety vložte na rošt. Maso za stálého potírání pivní marinádou a otáčení grilujte dozlatova, což znamená po každé straně 4–6 minut.
3
Předvařené brambory na několika místech příčně nařízněte a rozložte na grilovací tácek. Ve velké míse smíchejte bylinky, olej, sůl a pepř a touto směsí zakapejte brambory tak, aby se tekutina dostala do zářezů.
4
Mezi brambory posaďte paličky česneku, které lehce posypte cukrem a zakápněte olivovým olejem. Přemístěte na rošt a grilujte 30 minut nebo déle – podle výkonu grilu.
5
Stroužky česneku by měly být tak vláčné, že půjdou lehce rozetřít. Podávejte se sklenicí vychlazeného piva.

Další recepty