Vege tikka masala


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Vegetarián
  • Omáčky
Voňavá tikka masala je tradiční pokrm indické kuchyně, který se velice často připravuje s kuřecím masem. Pokud jste ale vegetariáni, případně se snažíte maso alespoň omezit, určitě vás bude zajímat dnešní recept. Vege tikka masala je totiž stejně famózní! 

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 lžíce
Olivový olej extra panenský
1 hrnek
Rajčata cherry oválná
2 lžíce
Rajčatový protlak
1 ks
Cibule žlutá (nakrájená nadrobno)
2 stroužky
Česnek (utřené)
1 ks
Paprika zeleninová (červená)
1 lžička
Římský kmín (drcený)
1 lžička
Kurkuma
1 lžička
Sladká mletá paprika
4 lžičky
Garam masala
2 hrnky
Žampiony (nakrájené)
1 konzerva
Cizrna v nálevu (slitá a propláchnutá)
1 konzerva
Sekaná rajčata
1 konzerva
Kokosové mléko
2 lžíce
Řecký jogurt bílý
0.5 lžičky
Mleté chilli
3 hrsti
Špenát
Mlýnek mořská sůl

Příprava

1
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Přidejte rajčata, rajčatový protlak, cibuli a česnek. Restujte doměkka asi 5 minut.
2
Přidejte nakrájenou papriku, římský kmín, kurkumu, sladkou papriku a garam masalu.
3
Opět restujte cca 5 minut. Přidejte i žampiony a restujte další 2–3 minuty.
4
Nakonec ke směsi přidejte cizrnu, rajčata z plechovky, kokosové méko, jogurt, špenátové listy a chilli.
5
Promíchejte a nechte 10 minut prohřát. Dosolte podle chuti.
6
Podávejte s jasmínovou rýží, čerstvým koriandrem nebo microgreens bylinkami.

Další recepty