CHYBÍ VÁM SUROVINY NA TENTO RECEPT?

Nakupte je na pár kliknutí na BILLA e‑shopu a již za 180 minut vše přivezeme.
(Rozvoz v Praze, Brně a dalších městech Středočeského a Jihomoravského kraje)

Tvarohové lívance plněné Nutellou


Připraveno za
45 min
Náročnost

Kategorie
  • Sladká jídla
  • Snídaně
Tvarohové lívance plněné Nutellou jsou nadýchané, jemné a neodolatelně lahodné. Díky tvarohu mají krásně vláčnou konzistenci a v kombinaci s tekoucí Nutellou uvnitř tvoří dokonalý dezert nebo sladkou snídani. Připravte si je během chvilky a potěšte sebe i své blízké touto sladkou pochoutkou.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

20 g
Pšeničná hladká mouka
30 g
Ovesné vločky
25 g plátků nebo hranolek
Mandle, nebo mandlová mouka
0.5 lžičky
Prášek do pečiva
1 ks
Vejce vel. M Billa Premium
60 g
Plnotučné mléko
65 g
Polotučný tvaroh
10 g
Rostlinný olej (+ na smažení)
10 g
Čekankový sirup
5 lžiček
Nutella

Příprava

1
Zmrazení Nutelly. Na talíř položíme pečicí papír a na něj pomocí dvou čajových lžiček navrstvíme kopeček Nutelly, který dnem lžičky rozprostřeme do tvaru padesáti koruny. Stejným způsobem uděláme 5 kopečků a dáme je zamrazit, dokud neztuhnou.
2
Příprava lívanců. Sypké suroviny (hladkou mouku, ovesné vločky, mandle a prášek do pečiva) rozmixujeme tyčovým mixérem v sekacím nástavci najemno. 
3
Bílek oddělíme od žloutku (ten vložíme do další mísy) a ve vysoké nádobě jej vyšleháme do pevného sněhu tyčovým mixérem s nástavcem typu metlička, dokud se nebude tvořit pevná špička.
4
Tekuté suroviny (mléko, tvaroh, řepkový olej a čekankový sirup) společně se žloutkem v míse metličkou rozmícháme a přisypeme k nim sypké suroviny. Opatrně přimícháme stěrkou sníh.
5
Opékání lívanců. Na nepřilnavou pánev nalijeme trošku oleje a navrstvíme na ni těsto na první lívanec, na který položíme zmrzlý kopeček nutelly a okamžitě tento kopeček překryjeme další malou vrstvou těsta. Jakmile je těsto zespod krásně zlatavé, opatrně ho obrátíme a dopečeme také z druhé strany.