Tvarohové knedlíky s borůvkami


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Sladká jídla
  • Večeře
  • Vegetarián
Sladká jídla milujeme všichni! Tvarohové knedlíky jsou v létě na našich stolech častým hostem a není se čemu divit. Kombinace tvarohu a ovoce je osvěžující a neuvěřitelně chutná. Už se vám sbíhají sliny? Tak se pojďte pustit do jejich přípravy.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

250 g
Měkký tvaroh
150 g
Borůvky
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
150 g
Hrubá mouka
50 g
Moučkový cukr
50 g
České máslo 84 % mléčného tuku
Perník na strouhání
1 špetka
Sůl

Příprava

1
V míse smícháme tvaroh s vejcem, moukou a solí tak, aby nám vzniklo kompaktní nelepivé těsto.
2
Těsto dáme odpočinout do lednice zhruba na 15 minut.
3
Mezitím si dáme vařit vodu do většího hrnce a omyjeme a osušíme borůvky.
4
Těsto vyválíme na lehce pomoučněné ploše do válečku a rozdělíme na 6–8 stejně velkých kusů.
5
Z každého kousku si vypracujeme kuličku, tu následně dlaní vytvarujeme do placky, doprostřed dáme borůvky, opatrně slepíme okraje k sobě a vyvalíme do tvaru kulatého knedlíku.
6
Knedlíky vaříme ve vroucí vodě – neměla by „vřít jako prádlo“, pomalý var zajistí, že budou knedlíky krásně hladké. Vaříme, dokud knedlíky nevyplavou na hladinu, zhruba 7–8 minut.
7
Podáváme posypané moučkovým cukrem a nastrouhaným perníkem, přelité rozpuštěným máslem. Do talíře můžeme přidat i čerstvé borůvky na ozdobu.

Další recepty