Treska s pečenou mrkví a petrželí, bulgurem a kokosovou omáčkou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Zeleninová jídla
O tom, že jíst ryby našemu zdraví prospívá, asi není třeba připomínat. Vyzkoušejte si tresku připravit trochu netradičně – s pečenou zeleninou a kokosovou omáčkou. Podávat ji můžete s bulgurem a lehká a zdravá večeře je na světě!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Zelenina
  • 12 ks
    Mladá mrkev
  • 8 ks
    Kořenová petržel
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Na rybu
  • 500 g
    Porce z aljašské tresky
  • Citrón
  • 4 lžíce
    Extra panenský olivový olej
  • 1 lžička
    Římský kmín
  • 1 lžička
    Koriandrový prášek
  • 1 lžička
    Mletá paprika
  • 1 lžička
    Sušený česnek
  • 1 lžička
    Sůl

Omáčka
  • 1 balení
    Kokosové mléko (BILLA Bio)
  • 4 lžíce
    Šťáva z pomeranče
  • 2 lžičky
    Kari pasta
  • 4 lžíce
    Voda
  • 2 lžičky
    Kukuřičný olej
  • Sůl

K podávání
  • Pšeničný bulgur
  • Střední pálivé jalapeños
  • Mrkvová nať

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Očištěnou mrkev a petržel podélně rozpulte. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olejem, osolte a opepřete. Promíchejte, aby se zelenina olejem obalila a pak rozprostřete vedle sebe, aby se zelenina nedotýkala. Umístěte zeleninu k jedné straně plechu, aby vám kousek zůstal volný pro pečení ryby. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Zeleninu vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 10 minut.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Rybu pokapejte citronem a nechte asi 3 minuty odstát. 
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    V mističce promíchejte olivový olej, římský kmín, koriandr, papriku, česnek a sůl. Marinádou rybu potřete.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Rybu přidejte po 10 minutách pečení k zelenině. Přepněte troubu na režim horkovzduchu a pečte dalších 10 minut.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Kokosové mléko smíchejte v kastrůlku s pomerančovou šťávou, kari pastou a přiveďte k varu. Ve skleničce s vodou rozmíchejte kukuřičný škrob. Vlijte do ochuceného kokosového mléka a za stálého míchání vařte asi minutu. Podle chuti osolte.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Rybu a zeleninu naservírujte na kopeček uvařeného bulguru. Posypejte nadrobno nakrájenou chilli papričkou, ozdobte natí z mrkve a podle chuti přelévejte kokosovou omáčkou.

Další recepty