Snídaňové topinky s citronovou ricottou a halloumi sýrem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Snídaně
Rychlá a chutná snídaně, která je navíc zdravá? Přesně to jsou topinky z kváskového chleba s citronovou ricottou a sýrem halloumi. K topinkám ještě přidejte opečená cherry rajčátka a vychutnejte si snídani, jak se patří.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 krajíc
Řemeslný kváskový chléb, krájený
6 lžíce
Sýr ricotta
2 ks
Citróny
1 balení
Sýr halloumi
4 lžička
Bazalkové pesto
200 g
Cherry rajčata v hroznech
4 hrst
Salát rukola

Příprava

1
Jako první si připravte pečená rajčata. Cherry rajčátka omyjte a dejte na menší plech vyložený pečícím papírem. V troubě rozehřáté na 180 °C pečte do měkka, trvá to 10–15 minut.
2
Mezitím si připravte zbytek surovin.
3
Ukrojte dva silnější krajíce kváskového chleba a nasucho je opečte v topinkovači.
4
Ricottu ochuťte solí, pepřem a trochou citronové kůry. Promíchejte.
5
Halloumi sýr nakrájejte na cca půl centimetrové plátky, lehce potřete bazalkovým pestem a na nepřilnavé pánvi s trochou oleje opečte z obou stran dozlatova.
6
Na opečené chleby namažte ochucenou ricottu, rukolu, pečená rajčata a sýr halloumi. Pokapat můžete trochou oleje nebo pesta a podávejte.