Tipy na Velikonoce: domácí plněná vajíčka


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Snídaně
  • Sezónní recepty
Velikonoční svátky jsou typické vysokou spotřebou vajíček snad v každé domácnosti. Děti je s radostí barví a především zdobí. Proto jsme pro vás připravili několik tipů, jak na pestrobarevná vajíčka hezky podomácku. Skvělé je, že k tomu nepotřebujete nic, co byste neměli doma. Podle našich originálních receptů pak vykouzlíte velikonoční pohoštění, na kterém si pochutná každý.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Vajíčka plněná kozím sýrem
4 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
40 g
Červená řepa kostky
50 g
Čerstvý kozí sýr
1 snítek
Rozmarýn
Sůl
Pepř

Vajíčka plněná medvědím česnekem a roastbeefem
4 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
1 svazek
Medvědí česnek
100 g
Roastbeef s pepřem
40 g
Majonéza s obsahem vaječného žloutku
30 g
Parmigiano reggiano, strouhaný sýr
Sůl
Pepř

Příprava

1

POSTUP PLNĚNÁ VAJÍČKA KOZÍM SÝREM A ČERVENOU ŘEPOU

Vařenou červenou řepu s rozmarýnem rozmixujte na kaši.
2
Vidličkou přimíchejte kozí sýr a dochuťte solí a pepřem.
3
Vařená vejce rozkrojte, vydlabejte žloutky, naplňte směsí a ozdobte podle vlastní fantazie.
4

POSTUP PLNĚNÁ VAJÍČKA MEDVĚDÍM ČESNEKEM, ROASTBEEFEM A PARMEZÁNEM

Medvědí česnek s roastbeefem nasekejte najemno.
5
Přidejte rozdrobené žloutky, majonézu.
6
Ingredience řádně promíchejte.
7
Dochuťte solí a pepřem dle chuti.

Další recepty