Telecí řízek


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Vyzkoušejte místo kuřecího, vepřového nebo krůtího řízku připravit telecí řízek. Telecí maso vás jistě potěší svou křehkostí a skvělou chutí. Jak na zlatavé telecí řízky, se podívejte do receptu od Honzy Punčocháře.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

800 g
Telecí kýta
Sůl
Hladká mouka
3 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
40 ml
Čerstvé plnotučné mléko 3,5% tuku
Strouhanka
Řepkový olej
50 g
České máslo 84 % mléčného tuku

Příprava

1
Telecí maso očistěte a důkladně naklepejte.
2
Telecí řízky osolte a obalte v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce s mlékem, strouhanka).
3
V pánvi rozpalte olej s máslem a řízky na něm z obou stran usmažte dozlatova.

Další recepty