Tagliatelle s tuňákem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Těstoviny a nudle
Rychlá večeře pro dva, které nikdy nebudete mít dost! Voňavé italské těstoviny si nemusíte dopřávat jen na jihu – stačí základní suroviny, několik minut vašeho času a chuť vařit. Inspirujte se naším snadným receptem na tagliatelle s tuňákem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

0.5 balení
Tagliatelle vaječné těstoviny
400 g
Sekaná rajčata
3 plechovky
Tuňák v olivovém oleji
1 ks
Cibule sladká
3 stroužky
Česnek
1 hrst
Strouhaný parmazán
Sůl
Pepř
Čerstvá bazalka

Příprava

1
Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte těstoviny a vařte cca 5 minut.
2
Cibuli a česnek nejdříve oloupejte. Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na tenké plátky.
3
Z plechovek tuňáka si odeberte lžíci oleje a zbytek slijte do uzavíratelné nádoby. Olej rozehřejte v pánvi a nechte zesklovaět cibulku a česnek.
4
Odkapaného tuňáka krátce a opatrně zarestujte, ať se vám příliš nerozdělí.
5
Poté vlijte do pánve celou plechovku nakrájených rajčat i se šťávou. Prohřejte, aby se chutě spojily, osolte a opepřete.
6
Po 5 minutách slijte vodu z těstovin a ještě horké je přidejte do pánve k omáčce.
7
Promíchejte, přisypte bazalku a nastrouhaný parmezán.

Další recepty