Tagliatelle s pestem z medvědího česneku


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Těstoviny a nudle
  • Vegetarián
Sezónní, voňavé a především naprosto neodolatelné. Tagliatelle s pestem z medvědího česneku jsou další specialitou, kterou zkrátka musíte na menu mít. Představujeme vám recept od Garden & Kitchen, se kterou jsme právě navázali spolupráci⁠!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

100 g
Medvědí česnek
60 g
Mandle - blanšírovaná jádra
60 g
Parmigiano reggiano, strouhaný sýr
100 ml
Olivový olej extra panenský
600 g
Tagliatelle vaječné těstoviny
Mlýnek mořská sůl

Příprava

1
Listy medvědího česneku omyjte a osušte.
2
Parmezán nastrouhejte najemno na struhadle.
3
Medvědí česnek překrojte na menší kousky a poté ho tyčovým mixérem rozmixujte nahrubo, během mixování přidejte trochu soli.
4
Poté přisypte mandle, parmezán a přilijte olivový olej. Znovu vše rozmixujte na pastu.
5
Ochutnejte a popřípadě dosolte. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu al dente.
6
Část vody z vaření, zhruba 3–4 lžíce, dejte stranou. Poté těstoviny sceďte.
7
Pesto nařeďte vodou z těstovin, promíchejte s uvařenými těstovinami a posypte parmezánem.⁠