Sýrové hvězdičky


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Sezónní recepty
  • Slané recepty
  • Těsta a pečení
  • Svačiny
Prostřídejte chutě a zkuste tyto sýrové hvězdičky, které připravila Markéta v troubě. U nich prý vždycky mizí ze stolu při každé sešlosti. Jak to bude u vás? Skvěle se hodí například na doplnění občerstvení na Silvestra.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

250 g
Hladká mouka BILLA
250 g
Máslo Srdce domova
250 g
Billa premium Parmigiano reggiano nebo oblíbeného tvrdého sýra
2 ks
Žloutky Srdce domova

Na potření a posypání:
1 ks
Vejce Srdce domova
Semínka, mandle, olivy, koření, chia semínka

Příprava

1
Na těsto si odvažte hladkou mouku, nastrouhejte najemno oblíbený tvrdý sýr, studené máslo nakrájené na kostky a žloutky.
2
Připravené suroviny vložte do misky a zpracujte v hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice vychladit alespoň na hodinu, nejlépe však přes noc.
3
Poté nechte těsto zhruba 10 minut povolit a polovinu rozválejte na plát silný cca 3 mm. Vykrajujte libovolné tvary.
4
Skládejte na plech vyložený pečícím papírem, pomašlujte rozšlehaným vejcem a posypte oblíbenými semínky či kořením.
5
Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 10 minut dozlatova, dle trouby.