Sušenky se sobem Rudolfem ze špaldové mouky


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Sladká jídla
  • Svačiny
Překvapte své děti hravými sušenkami ze špaldové mouky s motivem známé zimní postavy soba Rudolfa s červeným čumákem. Jsou vhodné jako zimní svačina či zábavné pohoštění pro návštěvu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Sušenky
300 g
Špaldová mouka
1 špetka
Sůl
180 g
České máslo 84 % mléčného tuku
100 ml
Javorový sirup grade C
1 ks
Citronová kůra
1 lžička
Přírodní vanilkový extrakt

Ozdoba
48 g
Bílá čokoláda
48 g
Čokoláda hořká
1 lžička
Slunečnicový olej lisovaný za studena
Želé s ovocnou příchutí, obalené cukrem

Příprava

1
Pomocí mixéru vyšlehejte máslo a javorový sirup do krémové konzistence.
2
Přidejte špaldovou mouku, trochu soli a důkladně promíchejte.
3
Přidejte vanilku a citronovou kůru, pak rukama těsto lehce promněte.
4
Vložte do potravinové fólie a nechte vychladnout v lednici asi 1 hodinu.
5
Plech na pečení vyložte pečicím papírem.
6
Pracovní plochu pomoučněte a vyválejte těsto do tenka.
7
Kulatou formičkou vykrajujte sušenky, skládejte na plech a pečte v troubě 8–10 minut při 180 °C.
8
Až budou sušenky chladnout, připravte si polevu na zdobení.
9
Bílou i hořkou čokoládu rozlámejte na čtverečky, vložte každý druh zvlášť do jedné misky a rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlné troubě.
10
Do oubou misek přidejte trochu olivového oleje, promíchejte a nechte vychladnout.
11
Jakmile čokolády trochu ztuhnou, naplňte jimi zdobící sáčky a odstřihněte malý kousek ze špičky.
12
Vystydlé sušenky ozdobte rozpuštěnou čokolánou a želé bonbóny – nápadům se meze nekladou.
13
Po dozdobení nechte čokoládu ztuhnout.