
Středomořská rybí pánev
Připraveno za
30 minNáročnost
Kategorie
- Hlavní jídla
- Večeře
- Zeleninová jídla
Chutné a rychlé jídlo, které voní jihem? Přesně tak na vás zapůsobí náš recept na středomořskou rybí pánev, protože je plná lahodných artyčoků, oliv a rajčat. Rybí filety jsme zvolili takové, které jsou v našich podmínkách snadno dostupné. Pokud ale seženete bělomasou mořskou rybu, určitě ji použijte!
- accessibility.recipes.cookingstepPředehřejte troubu na 190 °C. Ve velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte olivový olej.
- accessibility.recipes.cookingstepPo zahřátí přidejte šalotku a zkrátce orestujte dosklovata. Přisypejte česnek a opět krátce orestujte.
- accessibility.recipes.cookingstepNásledně přilijte rajčata z plechu, přisypejte bazalku, sůl a pepř a dobře promíchejte.
- accessibility.recipes.cookingstepPár minut povařte a poté vypněte plamen. Do stejné pánve s omáčkou rozložte filety candáta (nebo jiné bělomasé ryby) pokrájené na menší kousky.
- accessibility.recipes.cookingstepNásledně přidejte předem povařené artyčoky (zbavené tužších částí), cherry rajčata, plátky bio citronu, kapary a pokrájené olivy (předem vypeckované).
- accessibility.recipes.cookingstepNa závěr zasypejte vše sýrem a dejte péct do trouby na cca 25 minut.
- accessibility.recipes.cookingstepHotové jídlo ozdobte čerstvou bazalkou (případně dokořeňte) a podávejte třeba s křupavou bagetou.
Suroviny
Suroviny na
porce
- Olivový olej extra panenský
- 3 ksCibule šalotka
- 4 stroužkyČesnek
- 2 konzervyLoupaná rajčata
- 6 lístkůČerstvá bazalka
- Mlýnek mořská sůl
- Mlýnek pepř čtyř barev
- 2 ksFilety candáta
- 2 ks (povařené)Artyčok
- 3 ksCherry rajčata v hroznech
- Citróny
- Řecké olivy kalamata
- Kapary
- Pastevecký sýr
- Čerstvá bazalka
- Bageta k podávání
Příprava
- accessibility.recipes.cookingstepPředehřejte troubu na 190 °C. Ve velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte olivový olej.
- accessibility.recipes.cookingstepPo zahřátí přidejte šalotku a zkrátce orestujte dosklovata. Přisypejte česnek a opět krátce orestujte.
- accessibility.recipes.cookingstepNásledně přilijte rajčata z plechu, přisypejte bazalku, sůl a pepř a dobře promíchejte.
- accessibility.recipes.cookingstepPár minut povařte a poté vypněte plamen. Do stejné pánve s omáčkou rozložte filety candáta (nebo jiné bělomasé ryby) pokrájené na menší kousky.
- accessibility.recipes.cookingstepNásledně přidejte předem povařené artyčoky (zbavené tužších částí), cherry rajčata, plátky bio citronu, kapary a pokrájené olivy (předem vypeckované).
- accessibility.recipes.cookingstepNa závěr zasypejte vše sýrem a dejte péct do trouby na cca 25 minut.
- accessibility.recipes.cookingstepHotové jídlo ozdobte čerstvou bazalkou (případně dokořeňte) a podávejte třeba s křupavou bagetou.