Grilované vepřové steaky se zeleninovými špízy


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
  • Zeleninová jídla
  • Sezónní recepty
Sezóna grilování je v plném proudu a my pro vás máme tip, jak si připravit rychlou večeři a celou na grilu. Vepřové steaky s medvědím česnekem se zeleninovými špízy podávejte s pažitkovým dipem. Jistě si na nich pochutná celá rodina.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 balení
Vepřový steak z kýty s medvědím česnekem
2 ks
Cuketa
2 ks
Paprika červená
2 ks
Předvařená kukuřice
2 ks
Červená cibule BILLA BON VIA
10 ks
Žampiony
2 lžíce
Extra panenský olivový olej
2 stroužek
Česnek
2 lžička
Tymián
300 g
Zakysaná smetana
2 hrst
Pažitka
Sůl
Pepř

Příprava

1
Nejprve si nakrájejte cuketu na kolečka, červenou cibuli a kukuřici. Žampiony rozkrojte na půlky. Papriku nakrájejte na menší čtverce a poté vše střídavě napichujte na grilovací jehly.
2
Poté ve sklenici smíchejte olivový olej s prolisovaným česnekem, tymiánem, solí a pepřem. Směsí potřete zeleninové špízy.
3
Připravte si dresing. Smíchejte zakysanou smetanu s nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
4
Nakonec steaky i zeleninové špízy ugrilujte (maso je hotové do 5 minut, špízy do 10 minut).
5
Podávejte s pažitkovým dresingem.

Další recepty