Srbské rizoto


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
  • Zeleninová jídla
  • Rizota a pokrmy z rýže
Rizoto jste si asi už doma někdy připravovali. Pokud patříte mezi milovníky italského rizota, pak si jistě pochutnáte i na jeho srbské verzi. Srbské rizoto s kuřecím či mletým masem je hotové během chvíle a jistě si na něm pochutná celá rodina.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 lžíce
Řepkový olej
2 ks
Cibule bílá
300 g
Kuřecí prsa
1 stroužek
Česnek
2 ks
Červená kapie
2 ks
Rajčata
2 lžíce
Rajčatový protlak
1 lžička
Mletá paprika
1 lžička
Uzená paprika
100 g
Hrášek ve sladkoslaném nálevu
320 g
Rýže
500 ml
Zeleninový vývar
Sůl

K podávání
Nastrouhaný sýr
Čerstvé bylinky
Okurky sterilované

Příprava

1
V hluboké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Na něm nechte zesklovatět cibuli.
2
Přidejte kuřecí maso nakrájené na kousky nebo mix mletého hovězího a vepřového masa a chvíli společně restujte. Přihoďte prolisovaný česnek a nakrájené papriky, opět restujte.
3
Potom osolte, přidejte rajčatový protlak a rajčata. Následně přidejte sladkou a uženou papriku(koření), mražený (nebo sterilovaný hrášek) a propláchnutou rýži. Promíchejte a zalijte zeleninovým vývarem.
4
Dochuťte a přiveďte k varu. Pak přiklopte pokličkou a na nižším stupni duste 20 minut. Poté vypněte a nechte ještě pár minut dojít.
5
Posypejte strouhaným sýrem, nasekanými bylinkami a kyselou okurkou.

Další recepty