Zelené špenátové lívance s avokádem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Vegan
Tradice praví, že na Zelený čtvrtek by se mělo jíst něco zeleného. My tu pro vás máme tip na jídlo, které už nemůže být zelenější – špenátové lívance s avokádem a tempehem. Slané lívance si můžete připravit ke snídani, obědu i večeři.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 200 g
    Špaldová hladká mouka
  • 200 g
    Špaldová celozrnná mouka
  • 2 lžíce
    Kypřicí prášek do pečiva
  • 600 ml
    Sójový nápoj
  • 100 g
    Špenát
  • Sůl
  • Pepř

Smažení
  • Olej

K servírování
  • 200 g
    Tempeh BILLA Naše BIO
  • 200 g
    Avokádo
  • Salátová směs (salát Biondo, salát Rosso, špenát)
  • Klíčky
  • 2 hrst
    Mandle - blanšírovaná jádra
  • Loupaná konopná semínka

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    V misce smícháme obě mouky, kypřící prášek, sůl a pepř.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Čerstvý špenát rozmixujeme společně se sójovým nápojem, aby vznikla tekutá směs.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Špenátovou tekutou směs promícháme se sypkou směsí. Mícháme, dokud nevznikne hladké těsto na lívance.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Na pánvičce rozehřejeme množstvím oleje. Na pánvičku nalijeme část těsta na lívance.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Lívance opékáme z obou stran.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Hotové lívance servírujeme s listy salátu, nakrájeným avokádem, opečeným tempehem, mandlemi a konopnými semínky.