Spaghetti Carbonara


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Těstoviny a nudle
Hned po boloňských špagetách asi nejznámější a nejoblíbenější příprava špaget. Úžasné na nich je kromě skvělé chuti také to, že jsou hotové do 15 minut. Na přípravu vám stačí jen pár surovin, ale čím kvalitnější budou, tím lepší bude lahodnější výsledek.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g
Špagety
90 g
Panchetta
50 g
Parmezán
4 ks
Žloutek
Pepř
Mlýnek mořská sůl

Příprava

1
Začněte tím, že si oddělíte vaječné žloutky, které rozmícháte metličkou, přidejte nastrouhaný parmazán (nebo pecorino), opět rozmíchejte a přidejte čerstvý pepř.
2
Poté nakrájejte na kostičky slaninu (guanciale, může být i pancetta) a nechte pozvolna vypéct na pánvi. Vypečenou slaninu přesuňte do misky, nechte na pánvi jen část tuku a pár kousků slaniny. 
3
Dejte vařit špagety do vroucí osolené vody. Trochu škrobové vody (cca velkou naběračku) z těstovin dejte na pánev s pár kousky slaniny a jakmile jsou špagety uvařeny tzv. naskus, ihned je vyjměte z vody a rovnou dávejte na pánev. Promíchejte a odstavte z plotny.
4
Do odstavené pánve přidejte žloutkovou směs s parmazánem a promíchávejte, za chvíli se sama vytvoří krásně krémová omáčka. Plotna nesmí být horká, vejce by se srazily.
5
Ihned servírujte. Shora ještě přidejte slaninu, čerstvě namletý pepř a parmazán.

Další recepty