Sendvič s Pražskou šunkou od kosti


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Snídaně
Představte si kvalitní tradiční ingredience v netradičním spojení. Mluvíme o kombinaci šunky od kosti se sýrem, která ještě nikdy nikoho na světě neurazila. Když si dopřejete o pár minut na přípravu navíc, vykouzlíte i originální rajčatovou salsu, která ve spojení s lahodným rozteklým sýrem posune váš sendvič o úroveň výš.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 200 g
    Pražská šunka od kosti
  • Máslový toustový chléb
  • 100 g
    Plátkový sýr Eidam 30%
  • 2 stroužky
    Česnek
  • 200 g
    Sekaná rajčata
  • 35 g
    České máslo 84 % mléčného tuku
  • 1 hrst
    Tymián
  • 1 ks
    Cibule žlutá
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Nejprve si připravte rajčatový dip.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Nakrájejte si cibuli na kostičky a na másle ji zpěňte dozlatova, přidejte krájená rajčata a nasekaný tymián.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Na mírném plameni pak nechte vše pod pokličkou probublávat asi 15 minut.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    V závěru přidejte prolisovaný česnek, osolte a opepřete.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Na grilovací pánvi opečte jednotlivé plátky toustového chleba.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Jednu stranu toastu potřete ještě teplým rajčatovým dipem.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Položte plátek eidamu, navrstvěte šunku a obložte druhým plátkem eidamu spolu s druhým plátkem toustového chleba.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Takto připravený toust spojte párátkem a 5 minut zprudka zapečte v troubě.