Sekaná s vařenými vejci


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Recepty z masa
  • Sezónní recepty
Sekaná plněná vařeným vejcem? Česká klasika, kterou všichni známe. Zkrátka skvělá volba pro víkendový oběd s rodinou nebo přáteli. Příprava je možná trochu časově náročnější, ale čekání se rozhodně vyplatí!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

750 g
Vepřové maso mělněné
1 ks
Cibule žlutá
2 stroužky
Česnek
80 g
Strouhanka
2 lžíce
Čerstvé mléko plnotučné
2 ks
Vejce L6 na podestýlce
1 lžička
Majoránka
2 lžíce
Nasekaná petržel
Sůl
Pepř

Dokončení
3 ks (natvrdo)
Vejce L6 na podestýlce
100 g
Anglická slanina plátky

Příprava

1
Ve velké míse smíchejte vepřové mleté maso a všechny ostatní uvedené přísady na sekanou. Pokud je směs příliš mazlavá, použijte více strouhanky.
2
Do formy na srnčí hřbet rozložte plátky slaniny, tak aby se částečně překrývaly. Opláchněte si ruce studenou vodou a vytvarujte z mletého masa dlouhou šišku. Doprostřed vložte vařená vejce a povrch uhlaďte.
3
Sekanou přemístěte do formy na plátky slaniny a sekanou do nich zabalte. Slaninu pevně přitiskněte k povrchu a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C.
4
Pečte po dobu 40 minut.