Salát se zelenými fazolkami a kroupami


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Saláty
Zelené, nebo žluté fazolky? Perfektní zelenina, bez které si nedovedeme představit letní měsíce. Dají se připravit na mnoho způsobů jako třeba salát! Fazolky jsou dnes nedílnou součástí gastronomie a pěstují se v řadě zemí. V sezóně jsou nejlepší čerstvé, ale jsou vhodné k zamražení a neztratí výživovou hodnotu.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 200 g
    Ječné kroupy
  • 300 g
    Fazolové lusky, celé
  • 2 stroužky
    Česnek
  • 2 lžíce
    Nasekaná petržel
  • 2 lžíce
    Čerstvý kopr
  • 0.25 lžíce
    Olivový olej extra panenský
  • 1 ks
    Citróny

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ječné kroupy zalijte vodou a nechte přes noc máčet.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Druhý den povařte kroupy v osolené vodě do změknutí, asi 15–20 minut.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Vyjměte z vody a nechte okapat.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Ve stejné vodě povařte asi 7 minut zelené fazolky a sceďte.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    V míse smíchejte kroupy a fazolky, přidejte nasekaný česnek, petrželku a kopr.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Zastříkněte olivovým olejem a citronovou šťávou.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Promíchejte a můžete podávat.