Salát s brokolicí, ředkvičkami a jogurtovým dipem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Vegetarián
  • Saláty
Jarní počasí v nás probouzí chutě na svěží saláty, odlehčená jídla a čerstvé suroviny obecně. Není tedy divu, že jsme pro vás připravili salát, který svou barvou k jaru rozhodně pasuje. Brokolice, ředkvičky, rukola, vše doplněné o výtečný jogurtový dip. Chcete vědět, jak jsme docílili toho, že je náš salát tak krásně zelený? Pusťte si náš videorecept!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

300 g
Brokolice
200 g
Ředkvičky
2 ks
Jarní cibulka
90 g
Rukola
200 g
Jogurt smetanový
1 lžíce
Šťáva z citronu
0.25 plodu
Šťáva z pomeranče
1 lžička
Dijonská hořčice
30 g
Čerstvý kopr
0.5 lžičky
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Brokolici omyjte a rozeberte na menší růžičky.
2
Do hrnce nalijte vodu, osolte ji a dejte vařit.
3
Jakmile začne vřít, přisypte do ní brokolici, nechte 2 minuty vařit a poté prudce zchlaďte.
4
Následně ji dejte okapat do cedníku.
5
Omyté ředkvičky nakrájejte na tenké plátky a jarní cibulku na kolečka.
6
Brokolici, ředkvičky i cibulku přesuňte do mísy a přidejte opláchnuté lístky rukoly.
7
Brokolici, ředkvičky i cibulku přesuňte do mísy a přidejte opláchnuté lístky rukoly.
8
Osolte a opepřete a promíchejte. Hotový dip přidejte do salátu a opět promíchejte.
9
Na závěr můžete ozdobit čerstvými klíčky.