CHYBÍ VÁM SUROVINY NA TENTO RECEPT?

Nakupte je na pár kliknutí na BILLA e‑shopu a již za 180 minut vše přivezeme.
(Rozvoz v Praze, Brně a dalších městech Středočeského a Jihomoravského kraje)

Quiche – slaný koláč v parmazánové krustě


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Snídaně
  • Večeře
  • Slané recepty
  • Těsta a pečení
  • Online nákup
Quiche je francouzský slaný koláč, která dokážete doma připravit raz, dva. Naplnit ho můžete čímkoliv, co vám chutná. My jsme tentokrát zvolili klasičtější náplň z vajec, nivy, cukety, slaniny a rajčátek.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Těsto:
  • 250 g
    Hladká mouka Billa
  • 100 g
    Tvrdý sýr (Billa parmigiano reggiano)
  • 1 ks
    Žloutek Srdce domova
  • 100 g
    Máslo Billa
  • 10 lžic
    Studená voda

Náplň:
  • Cherry rajčata BonVia
  • 150 g
    Sýr niva Srdce domova
  • 4 ks
    Vejce Srdce domova
  • Sůl
  • Pepř
  • 200 g
    Smetana ke šlehání 33 %
  • 1 ks
    Malá cuketka
  • 200 g
    Oravská slanina Vocílka

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Do misky odvažte mouku, nakrájejte studené máslo na kostky a prsty tvořte drobenku. Přidejte žloutek, nastrouhaný sýr grana padano, studenou vodu a rychle vytvořte těsto. Zabalte do potravinářské folie a nechte alespoň hodinu odpočívat v lednici. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Mezitím si připravte suroviny do náplně. Nakrájejte slaninu na kostičky, orestujte na pánvi a nechte vychladnout. Nakrájejte si také cuketu a rajčata.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Poté předehřejte troubu na 175 °C a těsto vyválejte na tenké kolo, přeneste do klasické koláčové formy a vytvarujte dno koláče. Propíchejte dno vidličkou a předpečte ve vyhřáté troubě 15 minut. 
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Mezitím si dochystejte náplň. V misce smíchejte vejce se smetanou, lehce osolte a opepřete. Vylijte na předpečený korpus, posypte na kostky nakrájenou nivou, opečenou slaninou, nakrájenou cuketkou a rozpůlenými cherry rajčátky.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Dopečte dalších cca 30 minut, povrch ztuhne a začne zlátnout.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Nechte téměř vychladnout, ozdobte zelenou bylinkou a servírujte, nejlépe chutná ještě lehce teplý.

Další recepty