Pohanková kaše s ovocným rozvarem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Snídaně
  • Vegetarián
Pohanka je téměř zázračnou surovinou! Přečtěte si o ní pár informací a zkuste si připravit recept na tuto skvělou pohankovou kaši s ovocným rozvarem!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Kaše
120 g
Pohankové vločky
600 ml
Rostlinné mléko
2 špetky
Mořská sůl jemná
2 lžíce
Javorový sirup grade C
2 špetky
Mletý kardamom
1 lžičky (natrouhaný)
Zázvor

Na ozdobu
České máslo 84 % mléčného tuku
4 lžičky
Ořechové máslo
Javorový sirup grade C
Ovocný rozvar

Restovaná semínka
4 lžíce
Semínka mix (dýňová, slunečnicová, sezamová, lněná)
Sůl
Javorový sirup grade C

Příprava

1
Pohankové vločky dejte spolu se všemi ingrediencemi na kaši do menšího hrnce a zahřejte.
2
Na nízký výkon pomalu vařte, dokud kaše hezky nezhoustne na ideální konzistenci.
3
Ihned servírujte s kouskem másla, lžičkou oříškového másla, ovocným rozvarem a restovanými semínky.
4

OVOCNÝ ROZVAR

Ovocný rozvar je skvělý na doplnění snad každé kaše. V zásadě stačí kousek snad jakéhokoli ovoce, který dáte na pánev a hezky prohřejete. K suššímu ovoci přidejte kousek másla. To šťavnaté zase naopak pustí šťávu, kterou je třeba zredukovat na konzistenci omáčky.
5
Do rozvaru můžete přidat koření, špetku soli, u kyselejšího ovoce bude třeba lehce dosladit pár kapkami javorového sirupu. Také můžete kombinovat čerstvé méně sladké ovoce a doplnit o kousek marmelády.
6

RESTOVANÁ SEMÍNKA

Když restujete semínka nebo klidně i oříšky, v závěru přidejte špetku soli a trošku javorového sirupu. V rychlosti semínka v sirupu obalte, krátce ještě udržujte na střední výkon.
7
Semínka přesuňte na talíř nebo kousek pečícího papíru a nechte vychladnout. Za pár minut se promění na krásně chrastící a křupavé zkaramelizované ozdoby každé kaše nebo třeba salátu.