Pohanková kaše naslano se šunkou a houbami


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Snídaně
Jistě, sladké kaše k snídani jsou běžná věc, ale už jste někdy zkusili posnídat variaci naslano? Známé hodně lidí, kterým sladké snídaně příliš nevoní, takže takovou pohankovou kaší se šunkou a houbami by rozhodně nepohrdli. Je neskutečně sytá, takže na podzim naprosto ideální.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

400 g
Prosciutto cotto
240 g
Pohankové vločky
200 g
Houby šimedži
160 g
Fazolové lusky, celé
4 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
8 stonků
Jarní cibulka
4 lžíce
Pivovarské kvasnice
8 lžiček
Čerstvý přírodní sýr
4 stroužky
Česnek balený
4 lžíce
České máslo 84 % mléčného tuku
4 hrsti
Kešu ořechy - jádra
4 snítky
Kerblík
1 l (na vločky)
Voda
Mlýnek mořská sůl

Příprava

1
Nejdříve očistěte fazolové lusky a jarní cibulku a nakrájejte je na tenké plátky. Houby očistěte od podhoubí. 
2
Poté dejte vařit vodu na vejce. Jakmile vře, opatrně do ní vejce vložte a vařte 8 minut natvrdo.
3
Mezitím na pánvi rozpusťte máslo a na něm opečte natrhanou šunku.
4
Dejte stranou a ve stejné pánvi krátce orestujte cibulku, lusky a houby, ke konci přidejte nasekané kešu ořechy. 
5
Opět dejte stranou a stále ve stejné pánvi nechte lehce opražit vločky. Dejte pozor, aby se nespálily.
6
Podlijte je vodou a na mírném plameni vařte cca 3 minuty, dokud vločky nepojmou veškerou tekutinu. Následně je nechte odstát.
7
Na závěr přidejte prolisovaný česnek, pivovarské kvasnice a sůl. Nasekejte kerblík a smíchejte s čerstvým sýrem.
8
Hotovou ochucenou kaši podávejte s restovanou zeleninou, houbami, šunkou, nakrájeným vejcem a lžičkou bylinkového sýra.