Poctivý hovězí guláš


Připraveno za
120 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Poctivý hovězí guláš s chlebem, jedna z největších českých klasik, kterou najdete snad v každé české hospodě. Dokonce u nás původně maďarské jídlo zdomácnělo na tolik, že se pořádají i soutěže o nejlepší guláš. My pro vás máme recept, který rozhodně musíte vyzkoušet.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 kg
Hovězí na guláš porcované
450 g
Cibule bílá
1 lžíce
Vepřové sádlo škvařené
Sůl
Pepř
1 lžička
Kmín
1 lžíce
Sladká mletá paprika
1 lžíce
Rajčatový protlak
1 lžíce
Majoránka
700 ml
Hovězí vývar
2 stroužek
Česnek balený
Bio celozrnný žitný chléb

Příprava

1
V hrnci rozpusťte lžíci sádla, a pozvolna opékejte cibuli na středním plameni, za občasného promíchání. Také přidejte sůl a kmín.
2
Mezitím si nakrájejte maso na větší kostky a opečte na pánvi ze všech stran, aby se zatáhlo. 
3
Cibuli restujte pozvolna do tmavě zlatavé barvy, ke konci podlijte trochou vývaru. Zarestujte krátce lžíci protlaku a také pár vteřin lahůdkovou papriku. Přidejte maso, osolte, opepřete a také utřený česnek.
4
Zalijte vývarem, přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a nechte mírně pobublávat cca 2 hodiny, do změknutí masa.
5
Ke konci zahustěte chlebem nebo tmavou jíškou a zamíchejte promnutou majoránku.
6
Podávejte s chlebem a nakrájenou cibulí.  

Další recepty