Plněný rozpečený chléb se sýrem a slaninou


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Svačiny
  • Slané recepty
Říká se mu také trhací chléb – zkrátka svačinka nebo chuťovka, kterou si rádi dáte po celém dni práce nebo i večer k pivu. Markéta v troubě pro vás má tento snadný recept, na jehož výsledku si opravdu pošmáknete.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 1 bochník
    Čerstvý chléb
  • 100 g
    České máslo 84 % mléčného tuku
  • 1 hrst
    Čerstvé bylinky
  • 300 g
    Emmental blok
  • 150 g
    Anglická slanina plátky
  • 2 stroužky
    Česnek
  • Oblíbené koření

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Chléb nařízněte na mřížku, ale ve spodní části neprokrojte úplně.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Do rozpuštěného másla vmíchejte nasekané zelené bylinky, prolisovaný česnek, případně oblíbené koření.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Do směsi namočte mašlovačku a potřete s ní všechny nakrojené mezery.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Sýr nastrouhejte, slaninu nakrájejte na kostičky a všechny mezery jimi rovnoměrně naplňte.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Celý naplněný bochník zabalte do alobalu a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15–20 minut.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Následně alobal rozbalte a dopečte cca 5 minut, aby se sýr rozpustil a opekl se dozlatova.