Pilaf s dýní a kozím sýrem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Vegetarián
Podzim je čas dýní! Není proto divu, že kromě oblíbené dýňovky se Cooking with Šůša⁠ pustila i do něčeho nevšedního. Zkuste voňavý pilaf podle jejího receptu a dejte vědět, jak vám chutnal.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

300 g
Basmati rýže ve varných sáčcích
2 ks
Cibule žlutá
4 stroužky
Česnek balený
1 ks
Dýně hokkaido
160 g
Čerstvý kozí sýr
1 l
Zeleninový vývar
Olivový olej extra panenský
2 svazky
Hladkolistá petržel
2 hrsti
Kanadské brusinky sušené
2 hrsti (opražená)
Dýňová semínka
1 lžička
Kurkuma
Mlýnek mořská sůl

Příprava

1
Na pánvi orestujte na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
2
Přidejte⁠ na kostky nakrájenou dýni, kurkumu a ještě chvilku restujte.
3
Vmíchejte rýži, zalijte vývarem a pod⁠ poklicí duste cca 30 minut do změknutí rýže.
4
Hotový pilaf ochuťte solí, vmíchejte nasekanou⁠ petrželku a hrst brusinek.
5
Před podáváním posypte opraženými dýňovými semínky a rozdrobeným⁠ kozím sýrem.⁠