Pikantní tempeh z pánve


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Vegetarián
  • Zeleninová jídla
Rozhodně to není katův šleh, nenechte se zmást! Jde o naši fantastickou pikantní směs, kterou si vychutnají zastánci vegetariánské kuchyně i masožrouti. Tempeh má totiž skvělou chuť i vůni.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 250 g
    Jasmínová rýže
  • 400 g
    Tempeh smažený
  • 2 lžíce
    Slunečnicový olej lisovaný za studena
  • 1 ks
    Červená cibule
  • 3 stroužky
    Česnek
  • 1 ks
    Paprika červená
  • 3 lžíce
    Sójová omáčka
  • 100 ml
    Voda
  • 1 lžíce
    Med květový český
  • 2 lžíce
    Sezamová semínka
  • 1 lžička
    Čerstvé chilli papričky
  • 1 hrst
    Kešu ořechy pražené a solené

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Jako první propláchněte rýži a uvařte ji podle návodu
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Mezitím nakrájejte tempeh a papriku s cibulí na stejně velké kostičky.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Zprudka opečte cibuli na oleji, přidejte tempeh, papriku a prolisované stroužky česneku.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Do směsi přilijte sójovou omáčku, med a vodu.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Promíchejte a nechte vyvařit přebytečnou vodu.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Jakmile je směs hotová, můžete podávat s voňavou rýží a sezamem, ozdobené chilli, kešu oříšky a jarní cibulkou.

Další recepty