Pečený sýr Brie s brusinkami a granátovým jablkem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Předkrmy
  • Sezónní recepty
Plísňák Brie je oblíbený především pro svou krémovost a trochu pikantní chuť, ale když přidáte brusinky a semínka granátového jablka, získá perfektní a svěží nádech. Vhodný i jako předkrm na slavnostní hostiny.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 250 g
    Sýr Brie
  • 50 g
    Jádra pekanových ořechů
  • 4 lžičky
    Brusinky lesní
  • 2 lžičky
    Granátové jablko
  • 1 lžíce
    Ananas kousky
  • 1 lžíce
    Med lesní český

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Sýr vložte do trouby a pečte asi 15 minut.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Pak ho vyndejte, posypte brusinkami, granátovým jablkem, pekanovými ořechy a kostkami kandovaného ananasu.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Přelijte medem a podávejte, dokud je sýr horký a krásně tekutý.