Pečený camembert v lupínkách se zeleninovým salátem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Vegetarián
  • Předkrmy
  • Hlavní jídla
  • Zeleninová jídla
Zlatavý, křupavý a hlavně naprosto neodolatelný. Obalovaný camembert s porcí svěžího salátu od Fitness recepty je právě na stole!⁠ Hodí se jako hlavní chod, ale pochutnáte si na něm i během dne v podobě lehčí svačinky.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 ks
Francouzský camembert
Špaldová hladká mouka
Kukuřičné lupínky
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
5 lžic
Čerstvé mléko plnotučné

Salát
Okurka salátová
Rajčata cherry oválná
Paprika zeleninová
Salátová směs (salát Biondo, salát Rosso, špenát)
Polníček
Granátové jablko
Šťáva z citronu

Zálivka
6 lžic
Olivový olej extra panenský
2 lžičky
Bílý vinný ocet
2 lžičky
Ocet balsamico di modena

K podávání
Zakysaná smetana
Řeřicha
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Nejprve si připravte camembert.
2
Obalte ho nejdřív v mouce, poté ve vajíčku rozšlehaném s mlékem a nakonec v rozdrcených lupínkách.⁠
3
Takto obalený sýr pečte v troubě při 220 °C cca 15–20 minut.⁠
4
Mezitím si nakrájejte zeleninu, přidejte listy salátu, semínka granátového jablka, pár kapek šťávy z citronu a zalijte připravenou zálivkou.⁠
5
Nakonec připravte omáčku k podávání ze zakysané smetany, čerstvé řeřichy, soli a pepře.⁠