Pečené kuře se zeleninou z jednoho plechu


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
  • Zeleninová jídla
Pečené kuře patří k nejoblíbenějším jídlům. Není se čemu divit, je poměrně rychle hotové a jeho příprava je velmi jednoduchá. Když k němu navíc přidáte i zeleninu a šoupnete do trouby, máte celý oběd nebo večeři hotovou za chvilku.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

8 ks
Horní kuřecí stehna s kostí a kůží
4 lžíce
Olivový olej extra panenský
2 lžíce
Aceto balsamico
2 stroužek
Česnek balený
Sůl
Pepř
1 lžíce
Sušený tymián
1 lžíce
Rozmarýn
1 ks
Batáty
250 g
Růžičková kapusta
1 ks
Jablko
0.5 ks
Dýně hokkaido
1 ks
Červená cibule

Příprava

1
Troubu si předehřejte na 220 °C.
2
Smíchejte 2 lžíce oleje, balsamico, bylinky a česnek. Touto směsí potřete kuře, osolte, opepřete a nechte chvíli odpočinout.
3
Neoloupaný batát nakrájejte na menší kostky nebo kolečka. Jablko zbavte jádřince a nakrájejte na půlměsíčky. Dýni hokkaido nakrájejte na menší klínky a cibuli na silnější plátky.
4
Na hlubší plech nebo pekáček rovnoměrně rozložte zeleninu a jablko. Zakápněte zbývající lžící oleje, osolte, opepřete a promíchejte.
5
Navrch dejte připravené kuře a pečte cca hodinu do zlatova. Během posledních pár minut můžete troubu přepnout na funkci gril: kuře bude zlatavější a křupavé.

Další recepty