Pečená vepřová žebra na pivě


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Někdy má zkrátka člověk chuť na poctivou hospodskou klasiku. Pro tyto případy jsme pro vás připravili recept na pečená vepřová žebra na pivě. Příprava vám sice zabere trochu času, ale výsledek bude rozhodně stát za to! Tak na nic nečekejte a vrhněte se na BBQ marinádu na vepřová žebra.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 kg
Vepřová žebra
1 lžíce
Sójová omáčka
1 lžička
Uzená paprika
1 lžíce
Olej
Sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
Černé pivo

BBQ omáčka
100 g
Rajčatové pyré
2 lžíce
Sójová omáčka
2 lžíce
Worcestrová omáčka
1 lžíce
Med lesní český
1 lžíce
Bílý ocet
Sůl
Mleté chilli

Příprava

1
Vepřová žebra rozdělte na větší díly tak, aby se porce vešly pohodlně do pekáče. 
2
V misce smíchejte olej, sójovou omáčku, uzenou papriku, sůl a pepř. Pomocí mašlovačky potřete žebra touto směsí ze všech stran a dejte alespoň na pár hodin do lednice. 
3
Poté podlijte pivem a pečte přikryté v předem vyhřáté troubě na 175 °C 1 hodinu a 45 minut, v průběhu můžete přelévat výpekem.
4
V mezičase si v misce připravte BBQ marinádu, smíchejte rajčatové pyré, sójovou omáčku, worchesterovou omáčku, med, ocet, sůl a chilli dle chuti.
5
Po uplynulé době by měla být žebra měkká. Potřete je mašlovačkou shora a dopečte odkryté cca 10 minut.
6
Ihned podávejte, s oblíbenou přílohou, můžete připravit rychlý dip, například z řeckého jogurtu a medvědího česneku, soli a pepře.

Další recepty