Pečená ovesná kaše s jahodami


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Sladká jídla
  • Snídaně
  • Vegan
Vydatná a chutná snídaně pro všechny příznivce zdravého životního stylu. A vlastně nejen pro ně. Ovesnou kaši jsme tentokrát nechali zapéct s jahodami a pekanovými ořechy. Sice si budete muset na tuhle snídani trochu přivstat, ale věřte nám, že to bude rozhodně stát za to.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

200 g
Ovesné vločky
1 lžíce
Kypřicí prášek do pečiva
1 ks
Banány
2 lžíce
Přírodní vanilkový extrakt
2 lžíce
Sirup z agáve
300 ml
Sójový vanilkový nápoj
200 g
Jahody
50 g
Pekanové ořechy

K servírování
Kokosový jogurt (Billa Bio)
Jahody

Příprava

1
V misce rozmačkáme banán, přidáme agávový sirup, vanilkové aroma a sójový nápoj. Polovinu ovesných vloček pomeleme.
2
Přimícháme ovesné vločky, kypřicí prášek do pečiva, chia semínka a promícháme.
3
Přidáme nakrájené čerstvé jahody a pekanové ořechy. Část jahod i ořechů si můžeme nechat na posypání na vrch kaše.
4
Promícháme ovesnou kaši a nalijeme do pečicí formy. Navrch nasypeme zbytek ořechů a jahod.
5
Pečeme 40 minut na 170 °C.
6
Necháme alespoň hodinu vychladnout a poté servírujeme s kokosovým jogurtem a čerstvými jahodami.