Pečená játra s cibulí a vejcem


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
Játra jako hlavní chod si možná nedopřává každý, ale věřte nám, že v tomto provedení jde o neskutečnou delikatesu. Červené víno jim dodá výtečnou chuť a spolu s koprovou rýží a vejcem si na nich jistě pochutnáte.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Slunečnicový olej lisovaný za studena
2 ks
Cibule bílá
500 g
Kuřecí játra
200 ml
Červené víno
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
2 ks (uvařené natvrdo)
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
Hladkolistá petržel

Příloha
Dlouhozrnná rýže parboiled
Čerstvý kopr

Příprava

1
Ve velké pánvi rozehřejte asi dvě polévkové lžíce slunečnicového oleje na mírném plameni.
2
Přidejte cibuli nakrájenou nadrobno a orestujte dozlatova.
3
Přisypte očištěná kuřecí játra a zprudka zatáhněte.
4
Postupně podlévejte červeným vínem (alespoň nadvakrát) a nechte vždy pár minut zredukovat.
5
Celá příprava kuřecích jater na pánvi by ideálně neměla překročit 10 až 15 minut, aby nebyla až moc propečená.
6
Osolte, opepřete a přidejte čerstvou nakrájenou petrželku.
7
Jako přílohu můžete zvolit třeba divokou a dlouhozrnnou rýži s koprem. Na závěr jídlo ozdobte vařeným vejcem.

Další recepty