Paprikové gnocchi s klobásou a fazolemi


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
Bramborové gnocchi (či více po česku noky) jsou vděčným jídlem snad do každého počasí, i v létě si je v určité odlehčenější variaci umíme představit. Během zimy se ale s chutí pouštíme do něčeho sytější, takže naše provedení s paprikovou klobásou a fazolemi je značka ideál!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

500 g
Bramborové noky
200 g
Papriková klobása
100 g
Cibule šalotka
5 stroužků
Česnek balený
2 lžíce
Olivový olej extra panenský
0.5 lžičky
Uzená paprika
1 lžička
Kajenský pepř
100 ml
Červené víno
160 ml
Sekaná rajčata
255 g
Červené fazole ve sladkoslaném nálevu
1 lžíce
Čerstvá bazalka
Mlýnek mořská sůl

Příprava

1
Do vysokého hrnce dejte vařit osolenou vodu na gnocchi.
2
Mezitím nakrájejte klobásu na kolečka, šalotku na měsíčky a česnek na plátky.
3
Do hlubší pánve vlijte olej, přihoďte klobásku a šalotku a restujte dozlatova.
4
Poté přidejte česnek a nechte ho rozvonět.
5
Zasypte uzenou paprikou, kajenským pepřem a za stálého míchání restujte asi minutu.
6
Vše podlijte vínem a nechte ho vyvařit. Přidejte sterilovaná rajčata a znovu dobře provařte.
7
Gnocchi vhoďte do vroucí osolené vody a vařte do doby, než vyplavou na hladinu.
8
Sceďte je a zamíchejte do klobásové směsi.
9
Na závěr přidejte scezené fazole, promíchejte a ozdobte čerstvou bazalkou.

Další recepty