Pappardelle s houbami


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Vegetarián
  • Těstoviny a nudle
Voňavé italské těstoviny vás potěší během celého roku. Vždy je skvělé, že k jejich přípravě můžete využít aktuální sezónní suroviny. Na jaře chřest a během podzimu třeba právě houby. Vyzkoušejte náš recept na pappardelle s houbami přímo z lesa!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

500 g
Lesní houby
4 lžíce
Slunečnicový olej lisovaný za studena
5 stroužků
Česnek
3 lžíce
České máslo 84 % mléčného tuku
0.5 lžičky
Mletý kmín
7 lžic
Voda
0.5 ks
Citróny
100 g
Grana padano, strouhaný sýr
400 g
Pappardelle vaječné těstoviny
1 hrst
Nasekaná petržel
Sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Na rozpáleném oleji orestujte pokrájené houby dozlatova.
2
Přidejte najemno nasekaný česnek, kmín a dobře promíchejte.
3
Jakmile česnek zezlátne a hezky se rozvoní, zakápněte citronovou šťávou a podlijte vodou.
4
Osolte, opepřete a dejte na chvilku stranou vychladnout.
5
Poté vmíchejte studené máslo a nechte ho dobře rozpustit.
6
Pappardelle uvařte podle návodu a promíchejte s máslovou omáčkou.
7
Podávejte zasypané sýrem a petrželkou.

Další recepty