Pappardelle s čočkovým ragú


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Vegetarián
  • Těstoviny a nudle
Lehká inspirace tradičním boloňským ragú je z tohoto receptu cítit, ale žádné maso v něm rozhodně nehledejte. Cooking with Šůša pro vás sepsala recept plný červené čočky, po kterém vám jen tak nevyhládne.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

300 g
Pappardelle vaječné těstoviny
400 g
Červená čočka loupaná celá
2 konzervy
Loupaná rajčata
2 ks
Cibule žlutá
4 stroužky
Česnek
2 ks
Mrkev
4 lžíce
Olivový olej extra panenský
2 hrsti
Parmigiano reggiano, strouhaný sýr
2 špetky
Tymián
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev
800 ml
Voda

Příprava

1
Na pánvi na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.
2
Přidejte na plátky nakrájený česnek, nahrubo nastrouhanou mrkev a vše restujte cca 5 minut.
3
Ke směsi vmíchejte loupaná rajčata, přidejte červenou čočku, tymián, sůl, pepř a vše zalijte vodou.
4
Pánev přikryjte poklicí a vařte do změknutí čočky. Podle potřeby přidejte ještě trochu vody.
5
Jakmile je čočka měkká, přidejte uvařené těstoviny, promíchejte a případně ještě dochuťte solí a pepřem.
6
Na talíři posypte každou porci strouhaným sýrem a podávejte.⁠