Pappardelle s čočkovým ragú


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Vegetarián
  • Těstoviny a nudle
Lehká inspirace tradičním boloňským ragú je z tohoto receptu cítit, ale žádné maso v něm rozhodně nehledejte. Cooking with Šůša pro vás sepsala recept plný červené čočky, po kterém vám jen tak nevyhládne.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 300 g
    Pappardelle vaječné těstoviny
  • 400 g
    Červená čočka loupaná celá
  • 2 konzervy
    Loupaná rajčata
  • 2 ks
    Cibule žlutá
  • 4 stroužky
    Česnek
  • 2 ks
    Mrkev
  • 4 lžíce
    Olivový olej extra panenský
  • 2 hrsti
    Parmigiano reggiano, strouhaný sýr
  • 2 špetky
    Tymián
  • Mlýnek mořská sůl
  • Mlýnek pepř čtyř barev
  • 800 ml
    Voda

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Na pánvi na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte na plátky nakrájený česnek, nahrubo nastrouhanou mrkev a vše restujte cca 5 minut.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Ke směsi vmíchejte loupaná rajčata, přidejte červenou čočku, tymián, sůl, pepř a vše zalijte vodou.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Pánev přikryjte poklicí a vařte do změknutí čočky. Podle potřeby přidejte ještě trochu vody.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Jakmile je čočka měkká, přidejte uvařené těstoviny, promíchejte a případně ještě dochuťte solí a pepřem.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Na talíři posypte každou porci strouhaným sýrem a podávejte.⁠