Palačinkový dort


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Sladká jídla
  • Snídaně
Milujete palačinky? Nebo chystáte oslavu někomu, kdo si nedovede bez palačinek představit život? Pak určitě musíte vyzkoušet palačinkový dort! Dá sice trochu práce a prověří vaši trpělivost i sebekontrolu, ale když se vám povede nesníst palačinky ještě před dokončením, čeká vás neskutečná pochoutka.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Palačinky
  • 260 g
    Hladká mouka
  • 600 ml
    Čerstvé mléko plnotučné
  • 6 ks
    Čerstvá BIO vejce 6 ks M
  • 100 g
    České máslo 84 % mléčného tuku
  • 1 špetka
    Sůl
  • 10 g
    Krupicový cukr
  • 1 balení
    Vanilkový cukr

Krém
  • 200 ml
    Smetana ke šlehání 33%
  • 250 g
    Tvaroh odtučněný (BILLA Bio)
  • 250 g
    Mascarpone
  • 2 lžíce
    Moučkový cukr

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Prošlehejte mléko s vejci, rozpuštěným máslem (ne horké), vanilkovým cukrem, přimíchejte také mouku se špetkou soli a nechte 30 minut odstát.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Menší nepřilnavou pánev (průměr cca 24 cm) nebo vypálenou nerezovou rozehřejte na středním plameni. Naběračkou vlijte těsto, aby vznikla tenká vrstva. Opékejte z obou stran dozlatova.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Hotové palačinky skládejte na sebe vedle na talíř a postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Na plochý talíř nebo tác dejte doprostřed maličko krému a položte první palačinku. Potřete ji krémem v tenčí vrstvě, můžete naskládat i na tenké plátky nakrájené jahody a přiklopte další palačinkou.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Stejně postupujte, dokud nespotřebujete všechny palačinky.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Přikryjte potravinářskou folií a nechte v lednici alespoň 4 hodiny (nebo přes noc) ztuhnout. Nakonec potřete ještě shora krémem, naskládejte čerstvé ovoce a podávejte.