Okurkový "Coleslaw"


Připraveno za
10 min
Náročnost

Kategorie
  • Předkrmy
  • Saláty
  • Zeleninová jídla
  • Vegetarián
Salát Coleslaw jistě řada z vás zná. My jsme se tímto oblíbeným receptem inspirovali a připravili svěží variaci z okurky a červeného zelí. Jako svačina i příloha ideální!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 1 ks
    Okurka salátová
  • 2 ks (menší)
    Mrkev
  • 1 ks
    Jarní cibulka
  • 50 g
    Lusky cukrového hrášku
  • 0.5 ks (menší)
    Červené zelí

Zálivka
  • 1 ks
    Šťáva z limetky
  • 5 lžic
    Majonéza s obsahem vaječného žloutku
  • 2 lžíce
    Jogurt bílý s bifidokulturou
  • 1 lžička (cca)
    Javorový sirup grade C
  • 1 lžíce
    Bílý vinný ocet
  • Mlýnek mořská sůl
  • Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Čerstvé červené zelí nakrájejte na menší proužky.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Neoloupanou salátovou okurku a oloupanou mrkev nastrouhejte struhadlem nebo příčnou škrabkou na tenké nudličky.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Poté si připravte zálivku. Majonézu smíchejte s jogurtem a přidejte trochu javorového sirupu.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Přilijte ocet, šťávu z limetky a dochuťte solí a pepřem.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a smíchejte ve velké míse společně s připravenou okurkou, mrkví, lusky cukrového hrášku a s nakrájeným zelím.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Zalijte zálivkou, promíchejte a podávejte.