Nejlepší domácí bramboráky


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Zeleninová jídla
Jedno z nejoblíbenějších jídel z brambor – domácí bramboráky. Vyzkoušejte recepty na ty nejlepší bramboráky se slaninou, na kterých si zaručeně pochutná celá rodina. Není to zrovna nejdietnější pochoutka, ale za tu chuť a neopakovatelnou vůni, to rozhodně stojí.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1.2 kg
Brambory A
300 g
Anglická slanina
5 stroužek
Česnek
100 ml
Plnotučné mléko 3,5% tuku, trvanlivé
60 g
Hladká mouka
40 g
Strouhanka
2 ks
Vejce M10 podestýlka
1 lžíce
Majoránka
Sůl
Pepř

Smažení
Olej

Příprava

1
Brambory nastrouhejte – polovinu na hrubé straně struhadla, polovinu na jemné straně. Slijte přebytečnou vodu, kterou pustí brambory, a poté je ihned zalijte horkým mlékem a promíchejte.
2
Přidejte zbytek ingrediencí – vejce, utřený česnek, koření, mouku a strouhanku. Promíchejte, nakonec přidejte i opečenou slaninu nakrájenou na malé kostičky.
3
Rozpalte sádlo či olej na pánvi, lžící vytvarujte na pánvi bramborák a stáhněte plamen na polovinu. Nyní opékejte bramboráky už jen pozvolna, na středním plameni.
4
Opečené bramboráky vždy přeneste na talíř vyložený ubrouskem, aby odstál přebytečný tuk. Podávejte nejlépe ještě teplé.