Masové a vegetariánské hot dogy


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
  • Vegetarián
  • Sezónní recepty
Hot dogy k létu, piknikům a grilovačkám zkrátka patří. Připravte si masové i bezmasé hot dogy na grilu či grilovací pánvi. Doplňte je salátem z červeného zelí, omáčkou a smaženou cibulkou.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

8 ks
Housky na hot dog
8 ks
Klobásy grilovací
2 balení
Panýr sýr s bylinkovou marinádou

Salát
1 hlávka
Červené zelí
1 ks
Mrkev
1 lžička
Krystalový cukr
Sůl
Pepř
1 lžička
Ocet
1 lžička
Extra panenský olivový olej

Na dodělání
Grill Party švestková omáčka s chilli
8 lžiček
Smažená cibulka
Pažitka

Příprava

1
Červené zelí rozdělte na čtvrtky, vykrojte košťál a nakrájejte na tenké nudličky.
2
Mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo.
3
Zelí a mrkev vložte do mísy, přidejte cukr, sůl, pepř, ocet a olivový olej. Promíchejte a rukama řádně promačkejte, aby zelí pustilo šťávu.
4
Poté dejte vychladit do lednice. 
5
Na rozpáleném grilu opečte ze všech stran klobásky a sýr.
6
Do hotdogové housky nejprve rozprostřete slitý salát a na něj položte ogrilovanou klobásku nebo sýr, který překrájejte na tenčí proužky.
7
Poté ozdobte omáčkou dle vlastní chuti, posypte smaženou cibulkou a nasekanou pažitkou.

Další recepty