Masové a vegetariánské hot dogy


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
  • Vegetarián
  • Sezónní recepty
Hot dogy k létu, piknikům a grilovačkám zkrátka patří. Připravte si masové i bezmasé hot dogy na grilu či grilovací pánvi. Doplňte je salátem z červeného zelí, omáčkou a smaženou cibulkou.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 8 ks
    Housky na hot dog
  • 8 ks
    Klobásy grilovací
  • 2 balení
    Panýr sýr s bylinkovou marinádou

Salát
  • 1 hlávka
    Červené zelí
  • 1 ks
    Mrkev
  • 1 lžička
    Krystalový cukr
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 lžička
    Ocet
  • 1 lžička
    Extra panenský olivový olej

Na dodělání
  • Grill Party švestková omáčka s chilli
  • 8 lžiček
    Smažená cibulka
  • Pažitka

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Červené zelí rozdělte na čtvrtky, vykrojte košťál a nakrájejte na tenké nudličky.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Zelí a mrkev vložte do mísy, přidejte cukr, sůl, pepř, ocet a olivový olej. Promíchejte a rukama řádně promačkejte, aby zelí pustilo šťávu.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Poté dejte vychladit do lednice. 
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Na rozpáleném grilu opečte ze všech stran klobásky a sýr.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Do hotdogové housky nejprve rozprostřete slitý salát a na něj položte ogrilovanou klobásku nebo sýr, který překrájejte na tenčí proužky.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Poté ozdobte omáčkou dle vlastní chuti, posypte smaženou cibulkou a nasekanou pažitkou.

Další recepty