Masové koule s rajčaty


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
  • Zeleninová jídla
Klasika, která neomrzí ani za mnoho let. Přesně o tom je rajčatová omáčka s masovými koulemi. S naším receptem si ji navíc můžete uvařit hezky od základu. Budete mít tedy jistotu, že jsou v ní jen samé čersvé a dobré ingredience.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

500 g
Hovězí maso mělněné speciál
2 lžíce
Čerstvé oregáno
4 lžičky
Hrubozrnná hořčice
2 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
8 lžic
Strouhanka
2 ks
Cibule sladká
8 ks
Rajčata
Olivový olej extra panenský
Třtinový cukr
Mlýnek mořská sůl
Mlýnek pepř čtyř barev

Příprava

1
Mleté hovězí maso smíchejte ve velké míse s oregánem, hořčicí, vejcem, strouhankou a pořádně promíchejte.
2
Důkladně osolte, opepřete a směs ochutnejte syrovou. Pokud se vám zdá dobrá, opeču malý kousek na pánvi, ať víte, jak chutná hotový.
3
Koule opečte a nakonec dejte dovařit do hotové omáčky na cca 5 minut. ⁠
4
Do rendlíku dejte nahrubo pokrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte pokrájená rajčata, přiklopte a nechte cca 20 minut podusit.
5
Občas koukněte a případně přidejte maličko vody.
6
Směs pak rozmixujte tyčovým mixérem, ochuťte solí, pepřem, olivovým olejem a troškou cukru. S cukrem opatrně, neděláte rajskou omáčku.⁠

Další recepty