Filety z lososa v teriyaki omáčce s kuskusem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
Asijské inspirace není nikdy dost! Tentokrát padla volba na lososa v teriyaki omáčce. Hotovo budete mít během chvilky a rozhodně se nemusíte bát, že byste tuhle dobrotu nezvládli uvařit. Zkrátka zdravá večeře, jak má být!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

4 filet
Losos divoký
Kuskus
Oblíbená zelenina - cuketa, papriky, máslové žampiony
Bílý sezam
1 lžíce
Olivový olej extra panenský

Omáčka
100 ml
Sójová omáčka
4 lžíce
Třtinový cukr
3 stroužek
Česnek
2 lžíce
Rýžový ocet
2 lžíce
Kukuřičný škrob
100 ml
Voda
1 lžička
Zázvor
1 lžíce
Olivový olej extra panenský

Příprava

1
Nejprve si připravíme omáčku: v hrnci smícháme všechny suroviny na omáčku (s výjimkou škrobu) a vaříme na mírném plameni, dokud se třtinový cukr nerozpustí. Poté přidáme škrob a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
2
Připravenou omáčku dáme stranou.
3
Na pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje. Filety z lososa pokládáme na pánev kůží dolů a opékáme asi 4 minuty. Poté otočíme a opékáme další 4 minuty.
4
Opečené filety nakrájíme na kostičky, vrátíme na pánev a zalijeme připravenou teriyaki omáčkou. Promícháme a necháme chvíli prohřát.
5
Podáváme s kuskusem a zeleninou, zasypané sezamovými semínky.

Další recepty