Filety z lososa v teriyaki omáčce s kuskusem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
Asijské inspirace není nikdy dost! Tentokrát padla volba na lososa v teriyaki omáčce. Hotovo budete mít během chvilky a rozhodně se nemusíte bát, že byste tuhle dobrotu nezvládli uvařit. Zkrátka zdravá večeře, jak má být!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 4 filet
    Losos divoký
  • Kuskus
  • Oblíbená zelenina - cuketa, papriky, máslové žampiony
  • Bílý sezam
  • 1 lžíce
    Olivový olej extra panenský

Omáčka
  • 100 ml
    Sójová omáčka
  • 4 lžíce
    Třtinový cukr
  • 3 stroužek
    Česnek
  • 2 lžíce
    Rýžový ocet
  • 2 lžíce
    Kukuřičný škrob
  • 100 ml
    Voda
  • 1 lžička
    Zázvor
  • 1 lžíce
    Olivový olej extra panenský

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Nejprve si připravíme omáčku: v hrnci smícháme všechny suroviny na omáčku (s výjimkou škrobu) a vaříme na mírném plameni, dokud se třtinový cukr nerozpustí. Poté přidáme škrob a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Připravenou omáčku dáme stranou.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Na pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje. Filety z lososa pokládáme na pánev kůží dolů a opékáme asi 4 minuty. Poté otočíme a opékáme další 4 minuty.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Opečené filety nakrájíme na kostičky, vrátíme na pánev a zalijeme připravenou teriyaki omáčkou. Promícháme a necháme chvíli prohřát.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Podáváme s kuskusem a zeleninou, zasypané sezamovými semínky.

Další recepty