Lívance s jogurtem a kanadskými borůvkami


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Sladká jídla
  • Snídaně
Co takhle překvapit rodinu nedělním brunchem? Ležet dlouho v posteli a společně se pomalu projíst až k poledni je „hřích“, který si určitě můžete občas dopřát. Na lívancích je nejlepší to, že si je každý může dát tak, jak je má nejraději. My tu pro vás tentokrát máme recept na lívance s borůvkami a jogurtem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

220 g
Polohrubá mouka
100 g
Krupicový cukr
1 ks
Vanilkový cukr
2 ks
Křepelčí vejce
300 ml
Čerstvé mléko plnotučné
20 g
České máslo 84 % mléčného tuku
10 g
Droždí
1 balení
Jogurt bílý
Kanadské borůvky

Příprava

1
Nejprve si připravte kvásek. Do teplého mléka rozdrobte droždí. Přidejte lžíci cukru, mouky a nechte na teplém místě zakryté utěrkou asi 10 minut vzejít.
2
Mezitím vejce promíchejte se zbylým mlékem, cukrem, mouku a rozpuštěným máslem. Přilijte kvásek a vše dobře promíchejte.
3
Nechte kynout na teplém místě 40 minut.
4
Po vykynutí začněte připravovat lívance. Na pánvi rozehřejte olej a lívance smažte při nízké teplotě pomalu z obou stran.
5
Hotové lívance ozdobte bílým jogurtem a čerstvými borůvkami.