Linecké cukroví s mandlemi


Připraveno za
30 min
Náročnost

Kategorie
  • Dezerty a moučníky
  • Vegetarián
  • Těsta a pečení
  • Sezónní recepty
Na linecké cukroví nedáme dopustit. Něco na pohled velmi snadného, co si zamilují snad úplně všichni. Rozhodně se případně vyplatí experimentovat s marmeládami, tak vám linecká kolečka už vůbec nezevšední. Z množství na 4 porce připravíte cca 2 až 3 plechy cukroví, ale záleží na jednotlivých tvarech.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

350 g
Hladká mouka
160 g
Mleté pražené mandle
260 g
Moučkový cukr
2 sáčky
Vanilkový cukr
2 ks
Vejce L6 na podestýlce
1 lžička (mletá)
Skořice
3 ks
Rozdrcený hřebíček
1 špetka
Mořská sůl jemná
2 ks plodů
Citronová kůra
250 g
České máslo 84 % mléčného tuku
Extra jam malina
Extra jam meruňka

Příprava

1

POSTUP: 2–3 PLECHY

Všechny suché suroviny smíchejte dohromady, včetně koření a mandlí.
2
Přidejte vejce, máslo pokojové teploty, citronovou kůru a vypracujte hladké těsto. Pokud lepí, podsypejte ho hladkou moukou.
3
Těsto pak zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice na 24 hodin odpočinout.
4
Následně rozehřejte troubu na 160 °C, těsto rozdělte na čtyři části a z jedné vyválejte tenký plát.
5
Postupně vykrajujte libovolné tvary, které skládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 6–10 minut dozlatova, podle velikosti cukroví.
6
Pokud během vykrajování těsto povolí a bude se lepit, dejte ho do ledničky a pokračujte další studenou částí těsta.
7
Jakmile upečené kousky trochu vychladnou, můžete začít se slepováním oblíbeným džemem.

Další recepty